handanalyse

handanalyse

  • Ben jij nieuwsgierig wat jouw handen vertellen?
  • Wil jij bewustzijn over jezelf verruimen? 
  • Zoek jij een gezellige workshop met diepgang?

 

Misschien is handanalyse dan iets voor jou! In mijn praktijk komen mensen die het belangrijk vinden om te begrijpen wie ze zijn en hoe ze functioneren. En die door dat inzicht willen werken aan persoonlijke groei. Zo kan ik op basis van verschillende kenmerken karaktereigenschappen benoemen. Denk aan nuchter en praktisch of juist willen verdiepen en willen voelen. Ook kan ik zien of autonomie belangrijk is of dat de mening van anderen voor jouw zwaar weegt. Ik let ook op kwaliteiten zoals bijvoorbeeld creativiteit en leiderschap. En hoewel ik nooit precies kan zien wat er speelt kan ik soms thema’s lezen die voor de ander actueel zijn. Denk aan het stellen van grenzen, piekeren of fysiek of mentaal moe zijn. Daarbij probeer ik ook altijd oplossingsrichtingen of hulpbronnen aan te reiken.  

Nu zul je misschien zeggen: maar dat soort dingen weet ik al lang van mezelf. Dat is bij een handanalyse ook vaak zo. Regelmatig zie ik dingen die de ander diep van binnen eigenlijk al weet of voelt. Echter door het samen te bespreken kan het bewustzijn worden verruimd. Alleen de persoon zelf kan besluiten of het goed is zoals het is of dat hij of zij met de verkregen inzichten aan de slag wil.

Werkwijze Persoonlijke Analyse

De basis van een analyse is het maken van afdrukken van je handen. Dit doe ik door met afwasbare inkt over je handen te rollen die je daarna zelf op papier zet. Aansluitend ga ik met je in gesprek over wat ik zie. Het is mogelijk om het gesprek op te nemen met  je telefoon. En waar gewenst leg ik de uitkomsten vast in een persoonlijk naslagwerk van ongeveer drie pagina’s.

Workshop Handanalyse 

Ik heb gemerkt dat handanalyse ook interessant is voor groepen mensen die elkaar op een laagdrempelige en verfrissende manier anders willen leren kennen. Denk aan vrienden en vriendinnen, broers en zussen of collega’s.

Tijdens een workshop worden er van iedereen handafdrukken gemaakt. Als ik vervolgens vertel wat je in handen kunt zien, kan iedereen meekijken op de eigen afdrukken. Zo doe je inzichten op over jezelf en elkaar. Soms is het inpasbaar dat ik aansluitend nog korte individuele analyses geef. Naast de algemene indrukken krijg je dan ook een heel persoonlijke terugkoppeling.

Heb jij interesse in een workshop? Afhankelijk van de omvang van de groep en de beschikbare tijd breng ik graag een voorstel uit.