Wie is Marga

Wie is Marga

Waarom doe ik de dingen die ik nu doe? Wat heeft mij gevormd tot wie ik nu ben? Ik vertel je graag mijn verhaal.

Mijn pad
In 1966 zag ik het levenslicht en ik groeide op in een fijn gezin. Toen ik 19 jaar was diplomeerde ik als verzorgende en kreeg ik een baan in de thuiszorg. Tegelijk besloot ik om in de avonduren de Middelbare Beroeps Opleiding Sociale Dienstverlening te volgen. Hierna had ik het geluk een baan als leidinggevende in de thuiszorg te vinden.

Deze baan was de opstap naar verschillende leidinggevende functies in de zorg: leidinggevende Alfahulp, operationeel manager, manager RVE en locatie manager. 

Coachen 

In mijn werk krijg ik vaak te maken met professionals op diverse gebieden. Om een goede manager te zijn wordt ik uitgedaagd om door te vragen en me te verdiepen in de drijfveren en doelen van de ander. Coachend leidinggeven is een wijze die goed bij mij past. Om mij daarin te bekwamen heb ik destijds de scholing coachende vaardigheden gevolgd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daarmee werd mijn interesse gewekt om ook mensen te coachen van wie ik geen leidinggevende ben. De kern van coachen is voor mij om de ander, door de juiste vragen en gesprek, te helpen om zelf antwoorden en richtingen te vinden. Daarmee is coachen voor mij echt anders dan het geven van een advies. 

Iets nieuwe leren

Richting mijn 50e levensjaar had ik een sterkte behoefte om nieuwe dingen te leren en routines te doorbreken. Ik besloot iets te gaan doen waar ik blij van werd en wat mij energie gaf: ik ging een opleiding handanalyse doen bij de handleesschool van Ellen Duim in Amsterdam. Gedurende deze twee en half jarige opleiding ontdekte ik dat ik al mijn werk en levenservaring kon gebruiken bij het lezen van handen.

Tijd en inkeer en bezinning

Iets nieuws leren bracht me in beweging. En misschien juist wel daardoor verlangde ik naar bezinning hoe ik de rest van mijn werkzame leven in zou willen vullen. In die periode maakte ik kennis met loopbaandeskundige Heidi Jansen. Ik maakte van haar diensten gebruik bij de keuzes die ik tegenkwam in mijn loopbaan. Deze coaching vond ik zo waardevol dat ik zelf lessen heb gevolgd om ook mensen te kunnen coachen bij hun werk en loopbaanvragen.

Inmiddels doe ik alle dingen die me energie geven: ik heb een managementfunctie in de zorg en ik help mensen bij werk en loopbaanvragen. En bij dat laatste kan ik de handanalyse gebruiken om nog meer informatie op te doen over eigenschappen en kwaliteiten.